Lexmark E210 telepítése Windows 10 alá

2016/01/31. - írta: Installer Ilona

Aki annak idején Lexmark E210 nyomtatót vásárolt (például a Sulinet Expressz programban)  szomorúan tapasztalhatta, hogy a Lexmark a Microsoft Windows XP óta megjelent operációs rendszerekhez nem adott ki meghajtóprogramot. Szerencsére kiderült, hogy a nyomtató egy Samsung ML-1210 álruhában, és az ahhoz készített meghajtóprogram kiválóan működik vele. Persze a dolog ez esetben sem olyan egyszerű mint elsőre látszik.

 

A Samsung ML-1210 támogatási oldaláról letöltött meghajtóprogram (ez az, de ne töltsd le) nem futtatható:

A Tiltást feloldva (fájlon jobb gomb -> tulajdonságok -> alul "Tiltás feloldása") csak még zordabb üzenetet kapunk:

Némi buherálással megoldható lenne a fájl futtatása, de van ennél jobb megoldás.

A Samsung ML-1510(!) támogatási oldaláról egy frissebb és futtatható meghajtóprogram (SamsungUniversalPrintDriver2.exe, 1.0.1.4, 21MB) tölthető le.

Az indítás után válasszuk a "Telepítés"-t:

A nyomtató keresésekor ezt az üzenetet kaphatjuk, de ne keseredjünk el, nyomjunk OK-t és kapcsoljuk a nyomtatót KI és BE.

Tádámmmm:

Tovább-ra kattintva a meghajtóprogram feltelepül:

A fanfárok ellenére még nem vagyunk készen. Nyissuk meg a "Nyomtatáskezelő"-t (Start menüt megnyitva begépeljük, hogy nyomtatáskezelő és az első találat lesz az) . A "Samsung Universal Print Driver 2" elemre kattintsunk jobb gombbal és nyomjunk a "Tulajdonságok..." elemre. Az eszközbeállítások fülön a "Nyomtató típusa" legördülő menüből válasszuk ki a "Samsung ML-1200 Series" elemet. Helyes beállítás esetén az ablak így fest:

Nyomjunk OK-t. A "Nyomtatáskezelő" programban a nyomtatót célszerű átnevezni a tényleges típusra a felismerhetőség érdekében. A "Samsung Universal Print Driver 2" jobb gombbal kattintva válasszuk az átnevezés menüpontot és írjuk be például, hogy Lexmark E210.

Ugyanitt a nyomtató nevére jobb gombbal kattintva a Tesztoldal nyomtatása menüpontot választva rögtön le is ellenőrizhetjük a munkánk eredményét.

Az eljárás valószínűleg Xerox 3110 nyomtatóval is működik, de ezt nincs lehetőségem ellenőrizni. 

Jó munkát és jó szórakozást mindenkinek!

Egyébként íme a rokonság:

Samsung ML-1210

 

Xerox 3110

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://installerilona.blog.hu/api/trackback/id/tr148341094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Installer Ilona 2017.04.19. 21:20:36

Örülök, hogy hasznát vette a leírásnak.
süti beállítások módosítása